Wat is Rendez-Vous in de Gemeentegrot?

Rendez-Vous in de Gemeentegrot geeft een themarondleiding door de Gemeentegrot in Valkenburg, genaamd ‘schuilplaats door de eeuwen heen’. Het is een initiatief van vader en zoon, Jeu en Bjorn Geraards.

Sinds de opstart is het ons doel om u mee te nemen in de onderaardse wereld van de Gemeentegrot. Maar dan niet op de gebruikelijke manier! Deze keer wordt de Gemeentegrot in ruim anderhalf uur bekeken als een schuilplaats in oorlogstijd, zoals lokale mensen deze eeuwen hebben gebruikt.

Binnen de nieuwe themarondleiding wordt in een chronologische volgorde van het heden terug in de tijd gegaan. Gaande deze reis wordt er onder andere een atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog, een schuilgebied uit de Tweede Wereld Oorlog en een schuilkapel uit de Franse Revolutie bezocht.

Rondleidingen worden verzorgd op aanvraag met een minimum aantal van 6 personen. Voor individuele bezoekers zijn er een aantal keren per maand individuele rondleidingen. Een overzicht hiervan is te zien op de pagina ‘tijden’.

jeu en bjorn geraards rendez vous gemeentegrot rondleidingen gebruik grotten in oorlogstijd