Gastenboek

Dit vonden onze gasten van Rendez-Vous in de Gemeentegrot

13 gedachtes over “Gastenboek

 1. Samen met mijn collega’s van de Meandergroep een rondleiding gehad in de atoombunker.
  Zeer interessant en boeiend ervaren over hoe men vroeger dacht de bevolking te beschermen tegen een mogelijke nucliare aanval.
  Boeiend verteld door gids Bjorn en een echte aanrader als bedrijfsuitje.
  De gemeente Valkenburg heeft een attractie erbij gekregen, net iets anders dan de jaarlijkse kerstmarkt
  Onze complimenten
  Management Meandergroep Zuid Limburg.

  Geliked door 1 persoon

 2. JFC HQ Brunssum International Club very much had the pleasure of being the first group doing the tour in English. It was an interesting tour with nice stories. Each of us lliked the tour very much. Gentleman, keep up the good work.

  Geliked door 1 persoon

 3. 09 maart. KMA Breda . Rondleiding gehad.
  Complimenten voor de gidsen. Het is toch altijd een uitdaging om een groep van 30 militairen die al vanalles hebben gezien weer te boeien. Dat is zeker gelukt. Belangrijk is ook dat de apparatuur nog aanwezig is en zo aan gezet kan worden. Dit maakt het beeld geheel compleet.
  Ook waren de gidsen genegen om wat dieper in te gaan op de historie in relatie tot ons als militair.

  Geliked door 1 persoon

 4. De rondleiding was een super ervaring met vele verhalen die je meeslepen door de tijd. Terug gebracht naar de wereldoorlogen en de belevingen van die angstige dagen in de grotten. Ook de atoomschuilkelder was de moeite om even het donker te trotseren… De volledige groep hing aan de lippen van e gids.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij hebben met ons gezin ( twee kinderen van 7 en 10 jaar) een geweldige rondleiding gehad in de grotten.
  Die anderhalf uur waren goed te doen voor onze kinderen omdat er super leuk verteld werd en super interessante dingen getoond werden.
  De gids vertelde heel levendig, hoe de mensen vroeger hier geschuild hadden.
  Onze kinderen mochten zelfs even op de bedjes liggen. 🙂
  Ik wil niet teveel verklappen maar ik kan u verzekeren dat het echt de moeite waard is om hier heen te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij hebben gisteren een geweldig interessante rondleiding door de Gemeentegrot van Valkenburg gehad. Dit was niet de gebruikelijke toeristische rondleiding maar een rondleiding waarbij tekst en uitleg gegeven werd betreffende het feit hoe deze groeven door de eeuwen heen in oorlogstijd als schuilkelder gebruikt werden.
  Deze bijna 2 uur durende rondleiding was van begin tot het einde boeiend mede ook door de kennis en het enthousiasme waarmee onze gidsen deze rondleiding gaven.

  Geliked door 1 persoon

 7. met de collega’s van de afdeling Bijzondere Taken een geweldig tocht gemaakt door de gemeentegrotten van Valkenburg, maar dan wel door de grotten met een oorlogsverleden. Zowel WO II als de Koude Oorlog kwamen voorbij, wie heeft er geschuild, wie heeft er gewoond, noem maar op, de heren Geraads, vader en zoon, hebben er een mooie tocht van gemaakt ! Veel info welke niet bij ons bekend was werd door alle collega’s met plezier aangehoord. Complimenten voor de rondleiding en de manier waarop dit is geschied. Een aanrader voor iedereen die eens een andere grot wil zien ! Dank aan de heren Geraads en ook aan restaurant Tumbler, zij maakten het arrangement compleet met diner en dessert ! Ga zo door en er zullen binnenkort rijen voor de poort van de grotten staan !! Namens de collega’s van de gemeente Kerkrade, afdeling Bijzondere Taken, dank voor de leuke en leerzame middag !!

  Geliked door 1 persoon

 8. We hebben vandaag een rondleiding gehad van de zoon, Bjorn? (Hij vroeg om een reactie in dit gastenboek en eventuele tips, mijn tip: even vertellen wie je bent 😉 )
  De rondleiding was fantastisch! Heel enthousiast vertelt en de passie straalde er vanaf. Het is tof om in een stukje groeve te komen waar tot voor kort niet naar om gekeken werd. Nu dichtbij kunnen komen en interessante verhalen gehoord. Bedankt!

  Geliked door 1 persoon

 9. Met een groep van 14 personen hebben we een bijzonder geslaagd bezoek gebracht aan de schuilkelders-door-de-eeuwen-heen in de Valkenburgse Gemeentegrot.
  En we waren kritisch want twee deelnemers waren in de jaren zeventig van de vorige eeuw (!) zelf gids in deze grot. Uiteraard kenden we de schuilmogelijkheden van de Tweede Wereldoorlog en de schuilgelegenheid plus kapel van de Franse tijd. Maar dat er nadien nog een schuilplaats en wel ten tijde van de Koude Oorlog is gekomen was een bizarre ervaring. Geweldig geconserveerd en heel goed ontsloten voor de generatie die deze periode heeft meegemaakt maar ook voor de volgende om te laten zien hoe bang men was voor dreiging.
  Uitstekend geïnformeerde gidsen die enthousiast hun verhaal vertelden. Een aanwinst voor Valkenburg en de regio en een bewijs dat ondergronds Valkenburg zo veel te bieden heeft.
  Hans Albersen

  Geliked door 1 persoon

 10. Vorige week de rondleiding gehad met een aantal collega’s. Was erg bijzonder en super interessant. Gids Jeu kent de mergelgrotten op zijn duimpje. Wist ons de gehele tocht te boeien met het verhaal over de atoomschuilkelder en de functie van schuilplaats ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ik ga deze week nog een keer met mijn gezin. Ik wil ze deze ervaring niet onthouden!

  Geliked door 1 persoon

 11. Tijdens ons familieweekend in valkenburg wouden we de grotten eens op een andere manier bekijken. Dat is met deze rondleiding zeker gelukt! Een echte aanrader mede door de vader en zoon die als gids vol passie hun verhaal doen en het daardoor heel luchtig houden. We waren al vaker in de gemeentegrot geweest maar hebben deze nu op een andere manier gezien met alleen onze eigen groep.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat een interessante en verrassende tocht was dit! Op 30 december 2016 hebben wij met ons gezin plus aanhang een rondleiding (van 2 uur) door Bjorn gekregen. Wat een leuke en goede gids is deze jongen! De vader van Bjorn liep ook nog een stuk mee. Je voelde met hoeveel passie deze mensen deze tocht door de geschiedenis hebben uitgezet. Van de Koude oorlog naar de Tweede wereldoorlog om uiteindelijk te eindigen in de Franse tijd. We waren allemaal onder de indruk en hebben ons geen moment verveeld. Een echte aanrader!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s